Suntem de părere că această problemă pornește în primul rând de la educația oferită elevilor în școli. Cu toții știm că sistemul de învățământ românesc prezintă multe lipsuri și este deficitar, mai ales în ceea ce privește educația financiară, care este practic inexistentă. Mai mult decât atât, considerăm că majoritatea facultăților cu profil economic nu oferă tinerilor toate informațiile necesare pentru crearea și susținerea unei afaceri.
Prin urmare, chiar dacă 1 din 2 tineri și-ar dori să fie antreprenori sau manageri, doar 1 din 3 tineri români intenționează să-și deschidă o afacere (sursa www.zf.ro), însă ponderea tinerilor cu vârste de până la 29 de ani în totalul acționarilor este de doar 8,72%, iar numărul este în continuă scădere (sursa www.startupcafe.ro).
În afară de lipsa banilor, suntem de părere că lipsa cunoștințelor practice și a experienței financiare este încă un factor important care le spulberă tinerilor visul să-și deschide propria afacere. Astfel, statisticile ne arată că aproape 30% dintre acționarii români au vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, 26,4% se încadrează în categoria 30-39 ani, 19,41% au vârste cuprinse între 50-59 de ani, în timp ce persoanele cu peste 60 de ani reprezintă o pondere de 16,64% din totalul acționarilor (sursa www.startupcafe.ro).
Așadar, ne dorim să educăm locuitorii de orice vârstă din județul Vrancea cu privire la deschiderea unei afaceri, pentru ca populația să poată fi informată în acest sens.
Echipa noastră, prin întreaga activitate desfășurată încă de la înființare, susține educația financiară și egalitatea de șanse pentru toate persoanele, indiferent de vârstă și condiții socio-economice, dar și o educație pentru fiecare, în funcţie de nevoile sale specifice.
Una dintre principalele particularități ale planurilor de afaceri întocmite în și pentru mediul rural este atenția sporită vizavi de impactul pe care afacerea respectivă îl are asupra mediului. Această atitudine nu este motivată din diverse constrângeri legislative, ci face parte din stilul de viață al acestor comunități – un stil de viață în care natura este partener.
Odată cu câștigarea încrederii în lucrul de la distanță, foarte multe familii au decis să părăsească orașele și să se mute la țară, fapt care a condus la o creștere consistentă a cererii de diverse servicii în aceste zone. Acest ritm se va dezvolta în perioada următoare, fapt confirmat și susținut de investițiile masive care se fac în prezent în infrastructura rutieră și cea de internet.
Se spune că cele mai profitabile investiții se fac în perioade de tranziție? Locuiești în mediul rural și intenționezi să-ți deschizi o afacere? Acum este momentul. Ai încredere în tine! Dezvoltă-te împreună cu comunitatea în care locuiești!
În perioada următoare avem în vedere încheierea de parteneriate cu diverse școli și licee din mediul rural, unde ne dorim să ținem workshop-uri gratuite de educație financiară pentru elevi dar și întâlnire de consultanță financiară pentru persoanele din mediul rural care doresc să facă pasul de la un angajat performant la un antreprenor de succes.
Îți recomandăm să te abonezi la newsletter-ul YAMYCONS.
Printre numeroasele schimbări legislative apărute anul trecut se numără și câteva noutăți importante din domeniul contabil, majoritatea fiind aplicabile efectiv din 2023. Acestea au legătură cu regulile arhivării documentelor, bilanțurile…
Problemele de la locul de muncă rămân la locul de muncă dar și problemele de acasă rămân acasă În ultima perioadă, datorită tensiunilor sociale pe care le cunoaștem cu toții…
Programul Start-Up Nation 2022 unde firmele vor primi finanțări nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei va porni pe 19 iulie 2022, conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului….
Tu cum te pregătești pentru criza inevitabilă de personal care urmează? Acești ultimi doi ani marcați de pandemie au forțat companiile să-și folosească toate resursele disponibile pentru ca oamenii valoroși…
Creșterea de la 1 ianuarie a salariului minim brut a condus automat și la creșterea remunerației zilnică brută minimă a zilierilor. Potrivit Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu…
În Uniunea Europeană, România se află pe ultimul loc la asimilarea conceptelor de educație financiară, având o rată de 21%, față de media UE, care se află la 52%. Știi…
Populația din județul Vrancea, mai ales cea din mediul rural, ca și o mare parte a populației țării, nu este educată cu privire la modalitățile de deschidere a unei afaceri….