Acești ultimi doi ani marcați de pandemie au forțat companiile să-și folosească toate resursele disponibile pentru ca oamenii valoroși să rămână în companie. În ciuda eforturilor depuse, au fost nevoite să accepte lucrul de la distanță – fapt care a permis angajaților să se mute în zone mai sigure. La început, cu toții am crezut că va fi doar o soluție temporară și că se va putea reveni la stilul clasic de muncă, cu colective extinse, dar în cele din urmă am acceptat că nimic nu va mai putea fi ca înainte.
Cum s-au adaptat angajații valoroși noilor condiții? Au supravețuit sau au știut cum să transforme această situație într-un avantaj personal? Din păcate sau … din fericire – competiția pentru angajații valoroși va deveni din ce în ce mai acerbă. Sfatul nostru este să te gândești cu maximă responsabilitate care îți sunt prioritățile în această perioadă și să te pregătești din timp. Ceea ce pentru unii este o cumpănă greu de trecut pentru tine poate fi o șansă ca să demonstrezi de ce ești capabil.
Ai de ales între 3 opțiuni:
O parte dintre acești acești angajați valoroși au rămas fideli. Ei își continuă și în prezent activitatea în cadrul firmelor respective. La distanță, cu prezență fizică sau în sistem mixt. Cei mai valoroși dintre cei mai valoroși au fost avansați pe funcții superioare, cu avantaje materiale adaptate noilor sarcini și grad de fidelitate.
Extinderea gamei de servicii care pot fi onorate de la distanță a permis reorientarea profesională necondiționată de schimbarea de domiciliu. De exemplu, este cunoscută reorientarea unor persoane cu o pregătire contabilă în domeniul it. Reorientarea profesională a fost înregistrată inclusiv în domenii care necesită prezență fizică la locul de muncă.
O categorie specială de angajați valoroși este formată din cei care au avut încredere în propriile forțe și au făcut pasul de la un angajat performant la un antreprenor. Această categorie de noi antreprenori, cu un nivel superior de pregătire, a venit cu un plus de performanță în comunitățile în care s-au stabilit.
Ai încredere în tine!
Printre numeroasele schimbări legislative apărute anul trecut se numără și câteva noutăți importante din domeniul contabil, majoritatea fiind aplicabile efectiv din 2023. Acestea au legătură cu regulile arhivării documentelor, bilanțurile…
Problemele de la locul de muncă rămân la locul de muncă dar și problemele de acasă rămân acasă În ultima perioadă, datorită tensiunilor sociale pe care le cunoaștem cu toții…
Programul Start-Up Nation 2022 unde firmele vor primi finanțări nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei va porni pe 19 iulie 2022, conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului….
Tu cum te pregătești pentru criza inevitabilă de personal care urmează? Acești ultimi doi ani marcați de pandemie au forțat companiile să-și folosească toate resursele disponibile pentru ca oamenii valoroși…
Creșterea de la 1 ianuarie a salariului minim brut a condus automat și la creșterea remunerației zilnică brută minimă a zilierilor. Potrivit Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu…
În Uniunea Europeană, România se află pe ultimul loc la asimilarea conceptelor de educație financiară, având o rată de 21%, față de media UE, care se află la 52%. Știi…
Populația din județul Vrancea, mai ales cea din mediul rural, ca și o mare parte a populației țării, nu este educată cu privire la modalitățile de deschidere a unei afaceri….